Assortiment

Matrassen

Polyether matrassen

Polyether matrassen bieden een aangenaam ligcomfort. De kwaliteit van deze matrassen wordt bepaald door het soortelijk gewicht (SG) van het schuim. Hoe hoger het soortelijk gewicht is, des te duurzamer de matras.

Latex matrassen

Een latex matras biedt een hoge souplesse en volgt perfect de natuurlijke golven van de wervelkolom. Al onze latex matrassen bevatten laterale en verticale verluchtingskanalen voor een goed ventilatie.

Koudschuim matrassen

Koudschuim heeft een open celstructuur die het materiaal unieke ventilerende en vochtregulerende eigenschappen geeft. Dit heeft als voordeel dat de duurzaamheid van een koudschuim matras beduidend hoog is. Koudschuim matrassen bieden een zeer hoog comfort en zijn erg veerkrachtig. Door profielen aan te brengen in het schuim kan men de ligkwaliteit verder optimaliseren.

Visco matrassen

Visco-elastisch schuim of traagschuim is een temperatuurgevoelig schuim. Bij lage temperaturen voelt het schuim stevig aan en bij verwarming van het schuim door lichaamswarmte, wordt het zachter. Hierdoor reageert het schuim traag en heeft het tijd nodig om zich optimaal aan te kunnen passen.

Een belangrijk voordeel van visco-elastisch schuim is dat het druk verlagende eigenschappen heeft. Het schuim vormt zich optimaal naar het lichaam en neemt op die manier de druk op spieren en gewrichten weg. Ideaal voor mensen met rugklachten.

Het schuim wordt altijd gebruikt als laag op koudschuim of op een pocketvering.

Pocket matrassen

Een pocketveringsmatras bestaat uit honderden veren die elk apart verpakt zijn en hierdoor afzonderlijk kunnen bewegen. Elk van onze pocketveringsmatrassen heeft 7 zones die zorgen voor een optimale verdeling van de drukpunten. Heup en schouders kunnen hierdoor dieper wegzakken en worden minder belast.

Voor mensen met een hoger lichaamsgewicht of voor mensen die van een stevig comfort houden, zijn er in onze collectie matrassen met een speciale geneste pocketvering. De veren zijn bij een geneste pocketvering gerangschikt volgens een honingraatprincipe en staan hierdoor extra dicht bij elkaar.